YUKIKO SHINOZAKI | PETTER ALEXANDER GOLDSTINE | KRISTIN ERIKSEN BJØRN | LAWRENCE MALSTAF | PER HENRIK SVALASTOG | ELS VAN RIEL | JON LØVØEN | NUNO REBELO | ANNELIES VAN PARYS GAUTE BARLINDHAUG | ANJA KOWALSKIYUKIKO SHINOZAKI: JAPANSK DANSER/KOREOGRAF

Etter utdannelse innen klassisk og moderne dans i Tokyo og Oregon, har Yukiko Shinozaki bosatt seg i Belgia. Shinozaki har jobbet med samtidsdans i kompanier sammen med blant andre Meg Stuart og Heine Røsdal Avdal. Hun har etablert seg som koreograf og er internasjonalt anerkjent for sitt subtile og intime utrykk. I 4x4 eksperimenterer hun med små opptredener i Kunstforeningens lokaler.
http://www.deepblue.be/

gå til toppen


PETTER ALEXANDER GOLDSTINE: AMERIKANSK-NORSK PERFORMANCEKUNSTNER/FOTOGRAF

Petter Alexander Goldstine har studert foto ved Universitetet i Washington og skuespill ved Nordic Black Express i Oslo. Han er kjent fra forestillinger ved Black Box Teater i Oslo og Teatergarasjen i Bergen. Senere i høst spiller han på Fringe Festival i Irland. Hans innendørs- og utendørsskulpturer stiller spørsmål omkring individets navigering i samfunnet. I 4x4 benytter han et indiansk ritual for å oppleve Tromsøs natur, i neste omgang vil han dele sin opplevelse med publikum.
http://www.theamericandreamtoday.blogspot.com/

gå til toppen


KRISTIN ERIKSEN BJØRN: NORSK TEATERINSTRUKTØR/DRAMATIKER

Kristin Eriksen Bjørn har høstet stor anerkjennelse i norsk teatermiljø gjennom friteatergruppene Totalteatret og Ferske Scener. Hun har arbeidet som skuespiller, regissør, dramaturg og dramatiker. Senest som regissør på stykket Ashes to ashes av Harold Pinter, som ble vist i Tromsø og på Nationaltheatret. I 4x4 lager hun et tekstrom og inviterer til en installasjon om overgivelse: Glemte jeg beina mine hos deg?
http://www.ferskescener.no/

gå til toppen

LAWRENCE MALSTAF: BELGISK KUNSTNER

Lawrence Malstaf er utdannet industridesigner. Han utvikler maskiner og arbeider med installasjoner som tester menneskelig og maskinell adferd. Malstaf har en omfattende utstillingsvirksomhet og samarbeider med en rekke koreografer og performancekunstnere. Han er kjent i Tromsø fra Sauna in Exile, som var en del av Nordlysfestivalen 2003. I 4x4 viser han en prototype av sitt nye verk: En flokk snurrebasser i rotasjon og relasjon til hverandre og publikum.
http://www.fortlaan17.com/

gå til toppen


PER HENRIK SVALASTOG: NORSK KUNSTNER/ARKITEKT

Per Henrik Svalastog er arkitekt, musiker og medlem av den internasjonalt kjente performancegruppen Baktruppen. Svalastog utforsker musikalske konvensjoner i sine verk. I 4x4 konverterer han fra elektronica til folkekultur i sin installasjon Kvalitet klangfylde klangynde, hvor han pusser opp arvestykket etter bestefaren; en harpeleik.
http://www.omniweb.no/svalastog/

gå til toppen


ELS VAN RIEL: BELGISK KUNSTNER

Els van Riel er utdannet filmfotograf. Hun benytter filmens tekniske og kunstneriske elementer i sine installasjoner, som setter tid og rom på prøve. I 4x4 bruker hun fem 16 mm filmframvisere for å skape originale og overraskende illusjoner.
http://www.constantvzw.com/vj7_archives/000336.php
http://www.q-o2.be/

gå til toppen


JON LØVØEN: NORSK KUNSTNER

Jon Løvøen er utdannet ved Kunstakademiet i Bergen. Han har iscenesatt opptredener i TV-studioets fristende lys med talkshowet som prosjektramme. Her ligger pinligheter og rolleforvirring alltid snublende nær. Løvøen har vært representert med prosjekter til Kyss Frosken ved Nasjonalmuseet og Drunk and Mighty ved Select Media Festival i Chicago. I 4x4 tar han i bruk elementer fra nattklubber i New York på 70-tallet.

gå til toppen

NUNO REBELO: PORTUGISISK MUSIKER/KOMPONIST

Som komponist, gitarist og musiker har Nuno Rebelo opparbeidet seg et renommé innen mange sjangere. Han komponerer og framfører verk for konserter, teater og store evenementer. I 4x4 spiller han live og lager en lydinstallasjon hvor han utforsker om mekanikk er alt som skal til for å lage musikk.
http://www.voilavoila.org/turningpoints.wmv

gå til toppen


ANNELIES VAN PARYS: BELGISK PIANIST/KOMPONIST

Annelies Van Parys er utdannet innen piano og komposisjon fra Det Kongelige Konservatoriet i Gent. Hun er en anerkjent konsertpianist og komponerer for konserter, opera og film. Van Parys har mottatt flere utmerkelser for sine komposisjoner i Belgia. I 4x4 spiller hun et stykke for animasjonsfilm der publikum kommer tett på opplevelsen.

gå til toppen


GAUTE BARLINDHAUG: NORSK ELEKTRONICAKOMPONIST

Gaute Barlindhaug er lektor i dokumentajonsvitenskap ved UITØ. Han har tidligere komponert musikk for film, vært programmerer for Anneli Drecker og administrator for kunstsymposiet ArcArt 04. Under navnet Kolar Goi gir han ut electronicamusikk. I 4x4 inviterer han publikum til å være medkomponister i sin interaktive installasjon.
http://www.kolargoi.com/

gå til toppen


ANJA KOWALSKI: BELGISK SANGER/KOMPONIST

Anja Kowalski har jazzutdannelse innen vokal, gitar og improvisasjon. Kowalski bruker stemmen som rytmisk instrument. Hun arbeider innenfor et bredt repertoar, fra jazz til world music, teater og samtidsmusikk. I 4x4 ønsker hun å eksperimentere med hvordan framføringssituasjoner påvirker forholdet mellom musikk og publikum.

gå til toppen