LIV RAGNHILD KJELLMAN | HEINE RØSDAL AVDAL | AMUND SJØLIE SVEEN | KRISTIN MELLEM | ELISABETH BRUN | ALICE DAQUET | LAURE BONICEL | ALDA SNOPEKTORGEIR HUSEVAAG | NUNO OLIM | NUNO REBELO


© Mariane Cosserat
gå til toppen
LIV RAGNHILD KJELLMAN: BILDEKUNSTNER, NO

Kjellman har sin utdannelse fra Kunstskolen i Rogaland (2002) og Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten, Haag, NL (2005). Hun er oppvokst i Lofoten, men har nå base i Tromsø. Tidligere i år deltok hun på en utstilling med norsk samtidsfoto i Philadelphia, USA. I 4x4 undersøker hun hvordan grensene mellom det rasjonelle og det irrasjonelle, det normale og det anormale defineres og varieres. Publikum og kunstnere vil bli invitert til å bidra med sine egne historier.
http://nordland.fylkesbibl.no/
gå til toppen
HEINE RØSDAL AVDAL: DANSER OG KOREOGRAF NO/BE

Røsdal Avdal har lenge vært en av de mest fremtredende norske navnene på den internasjonale scenekunstarenaen. Hans siste forestilling some notes are (2006) høstet strålende kritikker både i Norge og Belgia. Et temaområde han stadig vender tilbake til er kropp, persepsjon og kommunikasjon. Så også i 4x4, hvor han bidrar med performanceinstallasjonen drop a line.
http://www.deepblue.be/
gå til toppen
AMUND SJØLIE SVEEN: KUNSTNER OG SLAGVERKER, NO

Sveen er født i Vadsø, Norge, og har diplomeksamen i solo slagverk fra Musikhögskolan i Göteborg. Han arbeider hovedsaklig med performance, musikkteater og lydkunst. Som solist og som medlem av kollektivet NING, utforsker han blant annet fysiske, teatrale og visuelle aspekter ved musikalsk framføring. Strange birds er tittelen på Sveens prosjekt i 4x4: En installasjon som består av lokale og globale nyheter, høytalere og trær (!)
http://www.ningensemble.com/amund/
gå til toppen
KRISTIN MELLEM: MUSIKER, ARTIST, KOMPONIST, NO

Musikeren Kristin Mellem liker å krysse grenser. Med samisk-norsk-kvensk kraft bringes nye og gamle tonestrømmer fram. Mellem eksperimenterer gjerne i skjæringspunktet mellom folkemusikk, klassisk musikk, improvisasjon og teater. Sammen med sitt samiske band Vajas har hun holdt konserter på en rekke internasjonale festivaler. I 4x4 vil hun dukke opp ulike steder i Kunstforeninga, og gi sitt musikalske bidrag til helheten.
http://www.mellems.com/
http://www.vajas.info/
gå til toppen
ELISABETH BRUN: JOURNALIST, NO

Jobber i NRK og har/har hatt ide, regi og manus i produksjonen av fire tv- og to radiodokumentarer. Brun har mellomfag i kultursosiologi og en mastergrad i Broadcast/International Journalism fra City University, London. Fra sitt ståsted vil hun kommentere 4x4 fra innsiden. Spørsmålet hennes er hva som egentlig skiller kunst fra ikke-kunst, eller for å si det på en annen måte: Når blir radio kunst?
gå til toppen
ALICE DAQUET: KOMPONIST OG PERFORMER, FR

Komponist, musiker og perfomer - Alice Daquet er en ung, talentfull artist som utfordrer kunstgrensene. Hun har allerede rukket å utgi Cder på anerkjente selskap, opptrådt på kunst- og rockescener, hatt utstillinger og samarbeidet med anerkjente artister. I 4x4 vil hun hovedsaklig arbeide med lyd. Målet er å skape en lydthriller hvor historien blir fortalt men ikke hørt
http://www.myspace.com/siralice
gå til toppen
LAURE BONICEL: KOREOGRAF, FR
Etter å ha danset med anerkjente koreografer siden 1989, startet Bonicel sitt eget kompani Moleskine i 1993. Hun har utviklet et performativt uttrykk i slekt med "altered art" - transformasjon og transvetisme. For 4x4 lager hun en visuell og koreografisk installasjon inspirert av grønnsakenes (!) univers. Hun skaper et landskap i konstant forandring, et landskap hvor hver del av kroppen er å regne som en mulig fantasi.
http://www.moleskine.asso.fr/
gå til toppen
ALDA SNOPEK: VIDEO- OG BILDEKUNSTNER, BE

De senere årene har Snopek nærmet seg performanceuttrykket, men video har alltid vært hovedmediet. Etter fullført filmutdannelse (Gent, Belgia, 1995), har hun blant annet vunnet pris for beste belgiske kortfilm på filmfestivalen i Brüssel (1996). I 4x4, utforsker hun hun ved hjelp av projeksjoner, overraskende relasjoner mellom kropp, bylandskap og geografi, med publikum som aktive deltakere.
gå til toppen
TORGEIR HUSEVAAG: BILDEKUNSTNER, NO

Husevaag er utdannet ved Statens Kunstakademi i Oslo (2000). Han har vakt oppsikt med sine store, regelstyrte tegneprosjekter. Flere av arbeidene hans gjennomføres som performancer, noen ganger med publikum som deltakere. De siste årene har Husevaag deltatt på gruppeutstillinger i Berlin og Scottsdale (USA), og gjennomført to større utsmykkingsoppdrag. På 4x4 inviterer han publikum til et slag poker!
gå til toppen
NUNO OLIM: SCENOGRAF OG VIDEOKUNSTNER PT/NO

Olim er opprinnelig utdannet scenograf ved den nasjonale høyskolen for film og teater i Portugal (1993). Med base i Oslo, har han de siste årene reist verden rundt som fotograf og VJ (videojammer). I sine liveopptredener bruker han bare egne opptak; ofte minifilmer med et klart politisk budskap. I 4x4 deltar han med en installasjon, i tillegg til å være sentral i den improviserte forestillinga som avslutter kveldens begivenheter.
gå til toppen
NUNO REBELO: GITARIST, LYDUTFORSKER, IMPROVISATØR, KOMPONIST, PT

Nuno Rebelo er utdannet arkitekt, men har høstet anerkjennelse som utøver og skaper av sjangeroverskridende musikalske verk. Han lager musikk for film, dans og teater i tillegg til konserter og performances. I 4x4 bidrar han med et selvportrett, en lyd-og videoinstallasjon kalt Med føtter og hode ( "Com pés e cabeça" på portugisisk - "noe som gir mening".) Rebelo er sentral i improvisasjonsforestillingene som vises hver kveld.
http://nunorebelo.com.sapo.pt/